Market makin jatuh je ni mcm mana ni?

Soalan macam ni kerap ditanya oleh pelabur. Bukan dalam tempoh 1-2 tahun ni sahaja. Tetapi soalan ini dari seawal Sis Ida terlibat dalam industri Unit Trust lagi.

Kenapa? Sebab banyak masa market asyik jatuh je, compare dengan masa naik. Setuju? Setuju kan. Dah kalau macam tu, tak sesuai la nak melabur. Nak tunggu waktu masa market naik baru nak melabur ke?

Tetapi macam mana pulak dengan orang yang melabur sebelum ni, untungnya helok berganda walhal market dia dengan market kita sama je, menurun lebih banyak dari menaik kan.

Harini, Sis Ida nampak banyak dah kapal diruang udara selepas 2 tahun kosong. Dari rumah Sis Ida boleh nampak kapal yang baru naik dan juga kapal yang bakal mendarat. Jadi dapatlah idea ni. Cuma tulisan ni lebih sedap dalam bahasa london. Baca ye

Cerita Airbus dan Jet

“An Airbus 380 is on its way across the Atlantic. It flies consistently at 500 mph at 30,000 feet, when suddenly a Eurofighter with a Tempo Mach 2 appears.

The pilot of the fighter jet slows down, flies alongside the Airbus and greets the pilot of the passenger plane by radio: “Airbus, boring flight isn’t it? Now have a look here!”

He rolls his jet on its back, accelerates, breaks through the sound barrier, rises rapidly to a dizzying height, and then swoops down almost to sea level in a breathtaking dive. He loops back next to the Airbus and asks, “Well, how was that?”

The Airbus pilot answers: “Very impressive, but watch this!”

The jet pilot watches the Airbus, but nothing happens. It continues to fly straight, at the same speed. After 15 minutes, the Airbus pilot radios, “Well, how was that?

Confused, the jet pilot asks, “What did you do?”

The AirBus pilot laughs and says, “I got up, stretched my legs, walked to the back of the aircraft to use the washroom, then got a cup of coffee and a chocolate fudge pastry.

The moral of the story is:
You choose your way to invest in peace or to feel speed and adrenaline seems to be great. Most investor say comfort and peace are more important.

Sometime, there an unpredictable weather happenings. If you in airbus got panic, calm and relax. Please think if you are in jet😝.

Faham ke maksud saya ni
HidayahWan
Your Unit Trust Consultant

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.