Siapa HidayahWan?

Saya HidayahWan berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Komputer Sains dari Universiti Sains Malaysia mempunyai pengalaman bekerja selama 14 tahun sebelum bertukar kerjaya sebagai Perunding Kewangan.

Memulakan kerjaya sebagai Management Trainee di Pizza Hut Malaysia banyak mengajar saya erti kehidupan seorang anak muda ditengah kota. Saya merehatkan diri selama 1 bulan sahaja selepas tamat semester terakhir di USM kerana sangat teruja untuk memulakan kerjaya walau bukan dalam bidang yang dipelajari. Selepas 1 tahun 6 bulan, saya melangkah ke bidang peruncitan antarabangsa AEON yang lebih dikenali sebagai JUSCO.

Pengalaman setup salah satu cawangan AEON dari mula pembukaan adalah satu pengalaman berharga buat saya. Saya berpeluang belajar keseluruhan proses dari awal sebuah mall dibuka. Fuhh penat bekerja ketika itu tersemat dihati. Menguruskan Ladies Department dari kasut hinggalah kepakaian dibantu oleh lebih kurang 30 orang staff banyak mengajar saya pentingnya menjadi seorang Leader.

Akhir tahun 2009, saya mendapat tawaran kerja di syarikat penerbangan bertemakan ‘Now Anyone Can Fly’. Cita-cita untuk bekerja di syarikat yang diketuai oleh Tony tercapai. Saya sangat adore dengan leadership Tony. Selama 6 tahun dari pengurusan barangan jualan di dalam kapal terbang kemudiannya beralih ke Quality Assurance Mobile App banyak mengajar saya business come from trust.

Pilihan untuk mempunyai kebebasan masa membawa saya ke bidang freelance sebagai Perunding Unit Amanah di syarikat Unit Trust No 1 di Malaysia. Dari titik ini, saya mula kembangkan ilmu pelaburan ke bidang pelaburan saham, hartanah dan juga perniagaan selain unit amanah.

Kenapa Nak Jadi Agent Unit Trust?

Bersandarkan NIAT untuk membantu orang diluar sana, mencapai kebebasan kewangan menjadi titik tolak kenapa saya memilih kerjaya ini. Tertanya-tanya bagaimana mereka yang hebat menguruskan kewangan mereka, menguatan semangat saya untuk belajar mendalami bidang ini lebih dalam.

Berguru dengan guru pelaburan jangka pendek hinggalah ke jangka panjang. Ilmu pelaburan ini banyak membuka minda saya, dan saya mula sedar kelebihan “gaji” kita dibayar dari keuntungan dividend hasil pelaburan kita. Dengan tekad itu, wujudlah http://www.hidayahwan.com untuk saya berkongsi ilmu pelaburan dengan mereka yang mencari. Ye, saya senang dengan perbincangan secara terbuka untuk kita sama-sama mendapat manfaat sebaiknya.

Kelebihan masa yang fleksible untuk membantu ribuan profession melakar kewangan mereka melalui strategi pelaburan yang mudah dan berkesan, menguatkan lagi semangat saya untuk terus menyebarkan ilmu pelaburan ini.

Teknik pelaburan ini sangat mudah. Ikuti penulisan saya dari masa ke semasa ye. Saya amat teruja jika kamu juga ingin menjadi agent unit trust dan melakar kejayaan bersama saya. Mari kita sama-sama menyebarkan ilmu pelaburan ini. Klik sini untuk step cara jadi agent seterusnya https://hidayahwan.com/cara-jadi-unit-trust-consultant-financial-consultant/

Jika kamu juga pernah berangan seperti saya, jangan bertangguh lagi. Mulakan nya sekarang. Saya sedang aktif membantu sahabat di Keluarga HIDAYAHWAN mencapai impian mereka. Mulakan kerjaya sebagai Perunding Kewangan sekarang dan nikmati kehidupan yang lebih indah dan bahagia. Klik sini http://BlogHidayah.wasap.my sekarang untuk sesi kopi secara online dengan saya. Sebab kenapa nak jadi Agent Unit Trust

Hidayah Wan