Siapa Perlu Ada Pelaburan PRS

Siapa Perlu Ada Pelaburan PRS

Siapa yang perlu ada pelaburan PRS ni? Sebelumtu, biar kita jelas apa itu Private Retirement Scheme (PRS)? PRS adalah satu pelaburan yang di jaga oleh creditor. WOW rasa selamatkan duit yag dilaburkan di PRS.

SIAPA PERLU ADA PELABURAN PRS?

Siapa yang perlu ada Pelaburan PRS? Mereka yang bekerja sama ada menjalankan business atau bekerja di mana-mana syarikat.

  • MEREKA YANG MAHUKAN PELABURAN DI PROTECT BY CREDITOR

Ye dengan melabur di PRS, wang pelaburan is protected by creditor. This is really wOW right. Tak perlu diterangkan dengan seribu perkataan lagi kan.

  • MEREKA YANG MAHUKAN PENGECUALIAN CUKAI TAHUNAN

Pelabur juga mendapat manfaat pengecualian cukai sehingga RM3000 setahun. Malah terus mendapat untung RM720. Belum lagi keuntungan dari segi distribution tahunan. Boleh rujuk peratus pulangan tahunan gambar dibawah. Ini adalah pulangan tahunan sebelum ini. Ia tidak bermakna pulangan tahun akan datang juga begitu. Adat Pelaburan keuntungan bakal tinggi dan juga bakal rendah. Gambar ini adalah dari http://www.publicmutualonline.com.my

Ye semua informasi ada didalam web pelabur. Jadi ianya sangat mudah seumpama banking online sistem yang kita semua ada.

  • MEREKA YANG MAHUKAN EXTRA MANFAAT TAKAFUL PERCUMA

Dengan hanya melabur di PRS, pelabur bakal mendapat manfaat takaful secara percuma. Pelabur hanya perlu melabur dengan jumlah serendah RM5K sahaja, pelabur boleh mendapat extra manfaat takaful sebanyak sejumlah pelaburan PRS yang ada.

  • MEREKA YANG MAHUKAN NOMINATION DI PRS SECARA PERCUMA

Faedah ini penting untuk pelaburan yanng kita ada. Kerana ia bakal memudahkan urusan pembahagian harta kita selepas ketiadaan kita nanti. Penamaan secara percuma kepada pelabur PRS

  • MEREKA YANG MAHUKAN PULANGAN YANG MENARIK

Siapa yang perlu ada pelaburan PRS, adalah mereka yang mahukan pulangan yang menarik tanpa perlu menyemak performance chart. Dalam erti kata biasa kita dengar labur dan tinggal, buat-buat lupa. Bila ingat kemudian hari, wang pelaburan sudahpun berlipat kali ganda.

Dan sebab utama adalah kepada mereka yang merasa wang tabung persaraan mereka tidak mencukup untuk mereka bersara. Jadi idea diversify wang pelaburan ke PRS selain Unit Trust adalah cadangan yang manarik.

Seterusnya, soalan yang selalu ditanya adalah bagaimana untuk memulakan pelaburan PRS ini? Sangat mudah, semuannya boleh dilakukan secara online. Perlukan perbincangan, sila klik disini untuk temujanji dengan saya; https://NakBukaAkaunPRS.wasap.my

Terima Kasih

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.