Siapa Perlu Ada Pelaburan PRS

Siapa Perlu Ada Pelaburan PRS

Siapa yang perlu ada pelaburan PRS ni? Sebelumtu, biar kita jelas apa itu Private Retirement Scheme (PRS)? PRS adalah satu pelaburan yang di jaga oleh creditor. WOW rasa selamatkan duit yag dilaburkan di PRS.

SIAPA PERLU ADA PELABURAN PRS?

Siapa yang perlu ada Pelaburan PRS? Mereka yang bekerja sama ada menjalankan business atau bekerja di mana-mana syarikat.

  • MEREKA YANG MAHUKAN PELABURAN DI PROTECT BY CREDITOR

Ye dengan melabur di PRS, wang pelaburan is protected by creditor. This is really wOW right. Tak perlu diterangkan dengan seribu perkataan lagi kan.

  • MEREKA YANG MAHUKAN PENGECULIAN CUKAI TAHUNAN

Pelabur juga mendapat manfaat pengecualian cukai sehingga RM3000 setahun. Malah terus mendapat untung RM720. Belum lagi keuntungan dari segi distribution tahunan. Boleh rujuk peratus pulangan tahunan gambar dibawah. Ini adalah pulangan tahunan sebelum ini. Ia tidak bermakna pulangan tahun akan datang juga begitu. Adat Pelaburan keuntungan bakal tinggi dan juga bakal rendah. Gambar ini adalah dari http://www.publicmutualonline.com.my

Ye semua informasi ada didalam web pelabur. Jadi ianya sangat mudah seumpama banking online sistem yang kita semua ada.

  • MEREKA YANG MAHUKAN EXTRA MANFAAT TAKAFUL PERCUMA

Dengan hanya melabur di PRS, pelabur bakal mendapat manfaat takaful secara percuma. Pelabur hanya perlu melabur dengan jumlah serendah RM5K sahaja, pelabur boleh mendapat extra manfaat takaful sebanyak sejumlah pelaburan PRS yang ada.

  • MEREKA YANG MAHUKAN NOMINATION DI PRS SECARA PERCUMA

Faedah ini penting untuk pelaburan yanng kita ada. Kerana ia bakal memudahkan urusan pembahagian harta kita selepas ketiadaan kita nanti. Penamaan secara percuma kepada pelabur PRS

  • MEREKA YANG MAHUKAN PULANGAN YANG MENARIK

Siapa yang perlu ada pelaburan PRS, adalah mereka yang mahukan pulangan yang menarik tanpa perlu menyemak performance chart. Dalam erti kata biasa kita dengar labur dan tinggal, buat-buat lupa. Bila ingat kemudian hari, wang pelaburan sudahpun berlipat kali ganda.

Dan sebab utama adalah kepada mereka yang merasa wang tabung persaraan mereka tidak mencukup untuk mereka bersara. Jadi idea diversify wang pelaburan ke PRS selain Unit Trust adalah cadangan yang manarik.

Seterusnya, soalan yang selalu ditanya adalah bagaimana untuk memulakan pelaburan PRS ini? Sangat mudah, semuannya boleh dilakukan secara online. Perlukan perbincangan, sila klik disini untuk temujanji dengan saya; https://NakBukaAkaunPRS.wasap.my

Terima Kasih

Ada Apa Dengan Pelaburan Unit Trust

Apa Ada Dengan Pelaburan Unit Trust Public Mutual?

Ada apa dengan pelaburan Unit Trust di Public Mutual ni? Apa beza dengan pelaburan di tempat lain? Best sangat ke? Ini soalan yang biasa ditanya oleh mereka yang mencari platform pelaburan.

Dunia sekarang ramai sangat tercari-cari platform pelaburan begini, namun tidak mendapat penerangan yang jelas. No worries, HidayahWan explain kat sini apa ada dengan pelaburan unit trust di public mutual ye.

KONSISTEN RETURN

Perkara paling PENTING yang tiada lain lagi PENTING melainkan PULANGAN PELABURAN / KEUNTUNGAN yang bakal diperolehi. Potensi return pelaburan unit trust ni tak la tinggi dan tak lah rendah. Namun ia adalah pelaburan yang tidak memeningkan kepala dan sangat berbaloi. Ini antara return salah satu fund di public mutual.

Yang bagusnya di public mutual ni, ada banyak fund yang patuh shariah dan setiap fund ni melabur di negara, industri dan syarikat yang berbeza. Jadi Untungnya kita melabur di unit trust public mutual ni, kita boleh melabur di banyak tempat yang berbeza-beza untuk potensi return yang berbeza. Secara tidak langsung, kita dah pun diversify wang pelaburan kita, walaupun hanya di 1 platform sahaja.

Ini adalah rekod return dari fund yang berlainan pula. Jika dibandingkan, pulangan 2 fund ni lebih kurang je.

ASSET ALLOCATION

Apa apa dengan pelaburan unit trust di public mutual ni? Selain potensi return yang cun, pelaburan kita secara tidak langsung telah elok di bahagi mengikut negara, bahagian peringkat risiko pelaburan. Mudahnya pelaburan unit trust di public mutual ini semua tersedia di web. Cuma macam mana dengan strategy pelaburan? Itu tanya lah HidayahWan ye https://ManageMyInvestment.wasap.my. Perbincangan perlu one to one.

Selain dari pembahagian wang pelaburan yang boleh dilihat di web public mutual, pelabur juga boleh merujuk dari HidayahWan untuk melihat keratan ini.

Dari report pelaburan unit trust public mutual, ada ditulis secara jelas, untuk setiap fund. Duit dilaburkan dinegara mana mengikut pembahagian yang telah ditetapkan, kemudian di industri mana sebelum ke syarikat mana. Cuba tengok report ni, fund ini laburkan wang kita di syarikat ini. Kalau orang diluar sana berebut untuk bekerja di syarikat besar ini, apa kata kita berebut untuk melabur di syarikat ini. Melalui unit trust di public mutual, pelaburan kita di jaga oleh fund manager yang bertauliah. Jadi kita tidak perlu pening kepala. Hanya perlu buka akaun dan laburkan wang kita fund pilihan ini sahaja. Nak tahu fund apa, klik sini untuk berbincang dengan HidayahWan https://ManageMyInvestment.wasap.my.

ESTATE PLANNING

Alang-alang melabur untuk gandakan wang, wajib ambil tahu benefits lain yang diberi oleh syarikat tersebut. Ye mungkin dengan melabur sendiri ke syarikat tersebut untungnya jauh lebih banyak. Namun kita perlu ada estate planning dalam pelaburan kita. Kenapa? Kerana dengan adanya estate planning, pelaburan kta lebih tersusun. Antara kelebihannya adalah pelaburan di public mutual tersedia untuk kita pindah milik setelah ketiadaan kita kelak. Akaun kita boleh dipindah milik kepada pewaris kita dengan mudah dan cepat.

Bila masukkan duit ke mana-mana pelaburan, sangat penting untuk kita tahu cara keluarkan wang tersebut. Selain itu, benefits yang tidak terfikir oleh kita. Kita mendapat TAKAFUL HIBAH secara percuma, tanpa perlu bayar.

Hanya melabur dan secara tidak sedar pun, pelaburan kita dah cecah ratusan ribuan ringgit, secara tidak langsung TAKAFUL HIBAH diberi kepada kita yang melabur si sana. Cuba lihat gambar diatas, pelabur A mendapat manfaat TAKAFUL HIBAH percuma sebanyak RM1,150,000.00 jika meninggal kerana kemalangan dan RM200,000.00 jika meninggal kerana sakit. Jumlah ini adalah secara percuma, sedangkan jumlah pelaburan pelabur A adalah perlu melebihi RM600,000.00.

Ini adalah manfaat kepada pelabur B pula, beliau melabur di unit trust public mutual, dan jika beliau meninggal akibat kemalangan, maanfaat TAKAFUL HIBAH sebanyak RM906,315.57 akan diberi kepada pewaris beliau. Dan jika beliau meninggal kerana sakit, sejumlah RM200,000.00 akan dibayar kepada pewaris. Sekali lagi, jumlah ini belum termasuk jumlah wang yang beliau laburkan beserta untung di unit trust public mutual ye.

FAEDAH YANG TIDAK TERFIKIR

Faedah pelaburan unit trust di public mutual yang satu ni, betul tidak terfikir oleh oarang ramai. Malah ia dipandang sepi sedangkan ini sangat – sangat membantu mereka diluar sana diwaktu yang tidak terjangka. Mungkin banyak berlaku diwaktu pandemik. Pelaburan ini juga tidak diusik oleh pihak tertentu jika pelabur jatuh muflis. Point ini SANGAT BERGUNA dan ini point yang sangat disukai oleh para businessman di luar sana. Ambil tahu dan berbincanglah untuk melabur cara bijak.

Sekian.

Cara Mula Melabur Unit Trust

Cara Mula Melabur Unit Trust ni mudahje. Sekarang semua boleh dibuat secara online tau. Saya nasihatkan gunalah browser google chrome untuk capaian yang membantu sepanjang proses Mula Melabur Unit Trust lebih lancar.

HidayahWan terangkan langkah demi langkah ye

  1. Klik http://www.publicmutual.com.my pilih Register dan New Investor
  2. Klik “Click to Enroll Online”
  3. Masukkan NRIC dan no HPhone kemudian ikut je langkah yang diterangkan di website public mutual tu atau klik je terus link ni https://www.publicmutualonline.com.my/PMOEnrolment/Pmb_Enrol_va.aspx

Semasa proses daftar, ada bahagian yang perlu upload gambar IC depan dan belakang, kemudian gambar selfie sambil pegang IC, Yang nak fokus adalah gambar IC ye.

Senangkan untuk mula pelaburan unit trust public mutual ni. Seterusnya isikan data diri kedalam website public mutual ni.

Nak rujuk video cara daftar pelaburan unit trust ni klik sini https://www.youtube.com/watch?v=RJKTwxHuWuE. Dah selesai daftar, sila download Registration’s Slip dan wasap kepada saya untuk proses seterusnya.

Dah mesti tertanya soalan ni kan?

Soalan: Cara mula pelaburan unit trust ni kene buat sendiri ke semua?

Jawapan: Tidak juga walau kebanyakannya boleh dilakukan sendiri. Nak tanya soalan atau nak minta bantuan untuk daftarkan secara online boleh klik sini https://nakmulamelabur.wasap.my.

Banyak bahagian strategi pelaburan yang perlu saya uruskan buat pelabur-pelabur saya. Kita boleh berbincang secara bersemuka atau melalui zoom untuk tempoh PKP dan juga pelabur saya yang jauh.

Ye, pelabur saya ada di serata Malaysia, sekarang ni mudah dengan teknologi yang ada. Saya dapat bantu ramai pelabur diluar sana.

Cara mula melabur unit trust

Perlukan bantuan saya, sila klik link ni ye https://nakmulamelabur.wasap.my

Seterusnya, tunggu email dari public mutual ye, then yes dah boleh login di website public mutual online.

Nak mula melabur unit trust? nak mula dengan berapa RM? Macam mana nak tahu macam macam benda lagi? Pendek kata perlukan khidmat nasihat dari consultant? klik sini ye https://nakmulamelabur.wasap.my

Membina portfolio Jutaan ringgit bermula dengan langkah pertama iaitu daftar sebagai pelabur dahulu.

Inilah dia rupa http://www.publicmutualonline.com.my. Web yang mudah difahami dan mesra pengguna macam http://www.hidayahwan.com kan. Nak tahu apa yang perlu di lihat, bahagian mana yang perlu pelabur faham di web ni semua saya bantu. Semuanya mudah je. Dah habis baca? Dah daftar? Dah wasap saya ye?

Ok, Selamat Melabur

Soal Jawab tentang Pelaburan Unit Trust

  1. Apa itu Unit Trust ye? Unit Trust ni adalah satu skim pelaburan kolektif yang membenarkan para pelabur dengan objektif pelaburan serupa mengumpul dana mereka bersama. Baca lanjut di https://hidayahwan.com/2020/10/09/apa-itu-unit-trust/

2. Ye ke boleh melabur menggunakan duit akaun1? Ye, ada skim pelaburan kwsp. Skim ni membolehkan ahli yang layak membuat pelaburan di unit amanah. Tidak perlu keluarkan duit poket, boleh kembangkan duit sedia ada ke pelaburan yang lebih meluas dan jugameningkatkan keuntungan wang sedia ada. Baca lanjut di sini https://hidayahwan.com/2020/07/15/epf-investment-scheme-pelaburan-dari-akaun1/

3. Musim sekarang ni elok ke malabur di Unit Trust ni? Pelaburan Unit Trust ni hanya perlukan masa sahaja. Ini cara maksimumkan Untung https://hidayahwan.com/2021/02/10/cara-maksimumkan-untung-di-unit-trust/.

4. Kenapa kawan saya kata dia melabur di unit trust rugi? Pelaburan unit trust seharusnya untung bila dalam tempoh sederhana ke panjang. Pemilihan dana sangat penting. Jangan buat kesilapan pelabur rugi ini https://hidayahwan.com/2020/10/14/5-kesilapan-pelabur-di-unit-trust/

5. Caj pelaburan tinggi jugak, macam mana cara untuk dapat 0 caj? Ramai yang salah anggap, konon bila melabur sendiri caj adalah 0 ataupun sedikit. Tidak ye, caj yang dikenakan sama sahaja. Kalau anda tidak mahir dan perlukan khidmat nasihat dari agent klik sini https://ManageMyInvestment.wasap.my. Atau mungkin berminat untuk uruskan pelaburan sendiri? https://hidayahwan.com/2021/02/04/senang-ke-manage-investment-unit-trust-sendiri/

6. Apa step untuk mula melabur? Mudah 1. click sini https://nakmulamelabur.wasap.my untuk berbincang tentang objektif pelaburan terlebih dahulu. Supaya semuanya jelas barulah mudah HidayahWan nak pilih dana terbaik untuk objektif awak.

Apa Kelebihan Jadi Agent Unit Trust?

Kerap kali, HidayahWan dapat soalan macam ni, especially dari anak muda yang baru habis belajar.

Pertama sekali, suka saya nak tekankan ye minda bekerja dan minda usahawan itu adalah berbeza. Jauh sangat bezanya. Unit Trust adalah salah satu platform untuk orang ramai gandakan kewangan mereka melalui pelaburan jangka masa panjang dan awak adalah orang yang bertanggungjawab untuk consult mereka. Seterusnya grow together with your Investors.

Suka saya nak pesan, awak mesti ada pemikiran untuk melaburkan duit sendiri dahulu. Tahu bahawa unit trust adalah instrument yang dikira terbaik untuk orang ramai yang tidak tahu banyak benda mengenai pelaburan. Namun awak golongan yang nak tahu lebih lanjut. Dan nak dalami ilmu pelaburan ni, dan mahu share ilmu ni dengan orang ramai. Bila niat untuk membantu orang ramai gandakan kewangan mereka, secara tidak langsung disitulah lahirkan jawapan kelebihan jadi agent unit trust?

Saya percaya dengan apa pun yang kita lakukan, mesti bermula dengan niat yang betul, kemudian kita akan mencari jalan untuk memudahkan urusan orang ramai. Dan secara tidak langsung, urusan awak juga dipermudahkan dan rezeki awak melimpah ruah.

Tiada istilah untuk mengaut semua kelebihan yang syarikat berikan dan saya bekerja untuk syarikat ini. THIS is BIG NO!!!

Kenapa saya tekankan begitu, kerana jika niat untuk membantu orang ramai, secara tidak langsung, kamu akan merasa bantu 10 orang dalam sebulan itu cukup sedikit. Kalau dibandingkan dengan bekerja bantu 10 orang itu sudah cukup ramai ya.

Secara tidak langsung, kelebihan lain atau keistimewaan ini semua bakal kamu dapat bila bersama team HidayahWan.

Kelebihan yang paling MENARIK yang tiada ditempat lain adalah Career Benefits. Ini adalah sejumlah wang yang kamu bakal dapat setiap bulan walaupun kamu tidak punya sales pada bulan tersebut. Jumlah Career Benefits ni akan berganda setiap bulan. Kamu bakal dapat selagi kamu ada lesen Unit Trust. Baca lanjut disini : https://hidayahwan.com/2020/07/27/kenapa-nak-jadi-agen-unit-trust/

Kamu akan bekerja secara flexible, namun disiplin yang tinggi menentukan kejayaan kamu kelak.

Kamu sendiri menjadikan diri kamu sebagai pelabur di unit amanah dan melalui proses pelaburan itu bersama pelabur-pelabur kamu yang lain.

Kamu hanya perllu menggunakan gadget sedia ada sahaja untuk melakukan business unit trust ini.

Peluang gaji kamu datang dari 8 jenis, bukan hanya 1. Namun selesaikan niat kamu terlebih dahulu. Secara tidak semena kamu akan capai 8 income ini.

Ye, ini adalah business, kamu bukan bekerja di syarikat kami. Jadi Minda Usahawan perlu ada dari awal.

Terlalu banyak kelas-kelas untuk kamu upgrade diri kamu dari segi pengetahuan pelaburan sehinggalah kepada leadership yang kamu boleh belajar. Kesemua kelas kebanyakannya adalah PERCUMA.

Ada BONUS pelancongan VVIP setiap tahun, maka kejarlah impian kamu.

The Best is you will mingle with THE WINNER

Syarikat juga ada menyediakan subsidi belian rumah dan kereta. Ini sangat menarik. Apa tunggu lagi, klik sini untuk daftarkan diri dan kesemua kelebihan ini bakal kamu kecapi satu persatu. https://IwanttobeUTC.wasap.my

Usah ditanya bila saya bakal mendapat, tetapi tetaplah dengan soalan berapa ramai lagi yang saya nak bantu.