Cara Daftar Jadi Agent Unit Trust / Unit Trust Consultant

Cara jadi Agent Unit Trust atau Unit Trust consultant / Agent Unit Trust di Public Mutual ni sangat mudah, hanya perlu ikut langkah mudah ini sahaja;

 • Sediakan dokumen yang diperlukan
  1. Sijil Pendidikan yang ada, minimum adalah SPM. Untuk Diploma dan keatas keputusan penuh peperiksaan yang original setiap semester diperlukan ye.
  2. 2 keping fotostat kad pengenalan.
  3. Bayaran peperiksaan CUTE by FIMM sebanyak RM250 ke akaun 3147716906 Public Bank (sila tulis nama penuh dan no kad pengenalan di reference).
  4. Bayaran RM85 kepada saya untuk pembelian sales kits. Ye saya uruskan sales kits khas untuk protege / New Business Partner saya dibawah HW Agency, khas buat Unit Trust Consultant / Agent Unit Trust team saya.
  5. 3 keping gambar passport berlatar belakang warna biru bersaiz 55mm x 40mm.

Hanya perlu ikut langkah berikut:

1.Mendaftar diri sebagai pelabur di public mutual. Sebelum jadi Agent Unit Trust perlulah melabur dulu kan.

2. Jumpa untuk tandatangan borang pendaftaran sebagai unit trust consultant (COA) atau borang akan dipos kepada kamu diluar kawasan. (Unit Trust Consultant atau Agent Unit Trust yang berdaftar dengan saya memang ada diseluruh Malaysia)

3. Dapatkan chop pesuruhjaya sumpah dan daftarkan diri di mana-mana cawangan public mutual yang berdekatan dan pilih tarikh exam semasa mendaftar ye.

4. Dapat beg Agent Unit Trust / Unit Trust Consultant dan hadiah saguhati dari public mutual.

5. Daftar 2 kelas dan 2 e-learning secara online, ini pun diuruskan oleh saya. Kita boleh discuss tarikh mana yang boleh slot in dan paling penting tarikh yang kamu boleh attend secara online.

6. Bersedia untuk CUTE EXAM by FIMM. Soalan yang mudah je, saya guide Unit Trust Consultant / Agent Unit Trust saya untuk pastikan kamu PASS CUTE EXAM. Group Support disediakan sehingga kamu yakin untuk menduduki CUTE EXAM ni.

7. Sediakan diri untuk belajar di kelas 90days Jumpstart yang dianjurkan oleh HW Agency. HW Agency sediakan field work untuk Unit Trust Consultant / Agent Unit Trust HW Agency. Seterusnya program lain bagi menyokong perkembangan setiap Unit Trust Consultant / Agent Unit Trust dibawah HW Agency. So klik Sini https://IwanttobeUTC.wasap.my

Love, HidayahWan