Peluang Pandemik

Tahun 2020 adalah tahun yang sangat mencabar buat kita. Dari bangku sekolah tertunggu-tunggu tahun 2020 ni. Pengalaman sebenar yang kita semua lalui bukan mudah namun sangat berharga.

Bila berlakunya sesuatu musibah, akan ada peluang besar buat kita. Sayangkan tak ramai yang nampak peluang ni. Jadi Ida nak kongsi peluang ni kat sini. Dari December 2019, covid mula merebak. Ye bila ada isu dari negara besar dan merebak ke negara lain maka ia jadi isu dunia. Isu dunia isu besar ye. Maka pasti ada peluang besar menanti bagi yang pandai melihat musibah dari sudut positif.

Ida perhatikan penurunan keseluruhan market dunia, juga unit trust. Harga fund unit trust turun ke bawah paras terendah dalam tempoh 3 dan 5 tahun sebelumni. Maka disini mata ida dah bling-bling gitu.

Chart PISGEFund dari launching
Chart PISGEFund tempoh setahun

Buka akaun fund PISGEF ni pada 12 Mac 2020 dengan bermodalkan RM10,000 sahaja. Planning untuk gandakan wang yang ada untuk jangka masa panjang lebih dari 5 tahun. Pengiraan basic 8% setiap tahun selepas 5 tahun akan jadi 40%. Disebabkan fund ni shariah jadi +- 35-40% ini perancangan asal.

Macam mana boleh dapat macam ni? Sedangkan market merah akibat pandemik? Mutual fund ni tak bergantung kepada market ye. Kenapa? Sila ambil tahu fund PISGEF ni melabur dimana? Cer tengok di bahagian komen. Dapat membantu orang ni, kegembiraan dia lain macaeimmm tau. Asbab peluang didepan (#Pandemik #covid19) 37.8% dalam tempoh tak sampai 1 tahun. Ye hanya 7 bulan. Ok dah tak mau sembang lebat, tindakan pantas jauh lagi DASYAT.

Profit 37.83% jek
Ada lebihan RM3K ++

Duit RM10,000 dah jadi RM13166.71 dalam tempoh 7 bulan sahaja ha. Sekarang Ida buka peluang kepada awak yang tengah baca ni, simpan dan labur duit moratorium ye. Yes Duit komitmen bulanan dari april -sept baru-baru ni awak buat apa? Tak kan habiskan semua shopping? Ye gunakan duit itu untuk mula melabur sekarang. Macam mana caranya?

Klik sini https://nakmulamelabur.wasap.my kita buka akaun terus, mudah online sahaja. Berbahagialah dengan duit moratorium.

Moga bermanfaat

One thought on “Peluang Pandemik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.