Tips simpan duit masa pandemik

Posting kali ni simple nak bagi awak faham peluang untuk simpan duit cara mudah. Sebelum ni mungkin susah nak simpan duit kan? Ha kali ni ambik peluang ni.

Duit Moratorium

Sebelum April 2020, berapakah duit komitmen awak? Rumah+Kereta. Katakanlah RM3000 sebulan. Dari April hingga ke Sept 2020 ambil peluang moratorium kan? Jangan berlagak banyak duit tak tentu pasal. Inilah peluang untuk adakan simpanan cash cara mudah.

RM3000 x 6 bulan = RM18,000 dah terkumpul

Mudahkan nak kumpul wang sebanyak itu, kita kene pandai ambil peluang je.

Duit i-Lestari KWSP

Sejak April kita boleh keluarkan duit dari akaun2 kita dalam skim i-Lestari. RM500 sebulan mungkin tak banyak tapi 6 bulan dah jadi berapa kan? Jom kira

RM500 x 6 bulan = RM3,000 dah terkumpul

Aha, sekarang awak dah ada RM21,000 kan. WOW senang je kumpul duit simpanan dari musibah pandemik.

Next Soalannya Dimana nak simpan duit ni? Pernah dengar CASH IS KING!!! Yes simpan cash, NEVER change your CASH to EMAS or Hartanah jika awak tiada stategi yang betul. Baca di FB kemudian ikut tanpa ada solid strategi. INI SANGAT BAHAYA. Kerana Emas dan Hartanah tidak mudah di tukar kepada CASH kembali dalam masa yang singkat.

Saranan Ida simpan dan laburkan sahaja di unit amanah. Simpan dan labur yang tidak peningkan kepala awak. Cara nya klik sini https://nakmulamelabur.wasap.my

Kenapa nak simpan di unit amanah? Bukan ke market merah sekarang sebab pandemik? Ye market merah dan jatuh, tetapi prestasi unit trust tidak bergantung penuh kepada market ye. Nak tahu kenapa klik sini.

Terima kasih

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.