Kenapa nak jadi Agent Unit Trust eh?

Nak tambah duit poket? Inilah jawapan yang selalu Ida dengar, maklumlah duit dari gaji hakiki tak cukup sekarang ni. Lagi-lagi banyak syarikat mula potong gaji akibat penularan wabak covid-19. Fuhh pening kalau pikir lama-lama. So onz ke agent unit trust ?

Orang kata pelaburan ini bagus, nak la jugak ada BANYAK DUIT macam diorang kan. Ini selalunya yang kita terfikir kan. tetapi fikir melabur je ingat rugiiii, fikir melabur je yang duk terlintas haram la, judi lah….. ish tapi elok je mereka UNTUNG dengan pelaburan dah tu elok je jaga agama mereka ni. Macam mana tu? So onz ke agent unit trust ?

Nak belajar dan ambil tahu hal pelaburan. Ye ilmu pelaburan ni tak ramai yang tahu. yang ramai sembang kencang je. Bila tanya mereka tak boleh jawab dengan fakta betul. Kalau minta ulas cara dari 1-10 terus terdiam. Jadi inilah peluang untuk kita belajar, faham dan sharing dengan mereka diluar sana mengenai ilmu berharga ni. Macam onz je agent unit trust ni.

Simpanan dan Pelaburan diajar oleh Islam. Pernah dengar ada yang ulas surah yusuf mengenai bekerja bersungguh-sungguh dan menyimpan sebahagian dari rezeki yang ada untuk digunakan pada waktu kemarau atau kesulitan.

Tafsir yurah yusuf ayat 47-49;

Yusuf menjawab: “Hendaklah kamu menanam bersungguh-sungguh tujuh tahun berturut-turut, kemudian apa yang kamu ketam biarkanlah dia pada tangkai-tangkainya; kecuali sedikit dari bahagian yang kamu jadikan untuk makan.

Kemudian akan datang selepas tempoh itu, tujuh tahun kemarau yang besar, yang akan menghabiskan makanan yang kamu sediakan baginya; kecuali sedikit dari apa yang kamu simpan (untuk dijadikan benih).

“Kemudian akan datang pula sesudah itu tahun yang padanya orang ramai beroleh rahmat hujan, dan padanya mereka dapat memerah (hasil anggur, zaitun dan sebagainya)”.

Agent Unit Trust ni ada passive income, ye ke? Iya benar, passive income dibayar selepas bulan ke6 dalam kerjaya ni di Public Mutual ye. Macam mana? Nah tengok ni

eh last month ni. Akibat penularan covid-19 agent unit trust tak boleh keluar bekerja kan..kan.. have to stay at home with family. Namun dapat passive income sebanyak 1558.10 pada bulan April 2020 best ke BEST ye. Eh eh… ni memang onzz sangat ni jadi agent unit trust.

Contact sekarang ye untuk daftar jadi agent unit trust dengan hidayahwan.

http://bloghidayah.wasap.my/sayanakjadiagentunittrust

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.