Komisen Agent Unit Trust

Ramai yang tanya tentang komisen agent unit trust, meh hidayahwan share macam mana gaya komisen agent unit trust. Mudah je, ada 8 jenis komisen semuanya dan agent unit trust ada payslip. Apa yang 8 tu, jom kita senaraikan

  1. Direct Commission – Komisen yang dibayar setiap 2 minggu kepada agent unit trust. Berapa jumlah pelaburan yang dibawa masuk akan dikira dan terus dibayar ke dalam akaun e-cash agent unit trust.
  2. Career Benefits Commission – Komisen yang dibayar selepas bulan ke-7 jadi agent unit trust. Komisen ini dibayar hasil dari jumlah pelaburan yang dibawa masuk pada bulan pertama. Contoh agent A jadi unit trust consultant pada bulan Januari 2020. Jumlah pelaburan yang dibawa masuk adalah RM50,000.00. Agent A akan mendapat komisen career benefits pada bulan Julai 2020, selain dari Direct Commission pada bulan Januari di bahagian 1. Berapa jumlah? Bayaran sampai bila? saya biarkan ia jadi persoalan dulu.
  3. Overriding Commission – Komisen yang dapat dari jumlah pelaburan dari group kita selepas berjaya ada kumpulan sendiri dan berada dipangkat kedua.
  4. Selain 3 jenis komisen, ada 5 jenis bonus. Kesemua 5 bonus ini ada kriteria yang tertentu. Apa yang seronok, bonus ni seolah eh tetiba dapat. Ha gitewwww.
  5. Year End Bonus
  6. Breakaway Bonus
  7. Appreciation Bonus
  8. Equalisation Bonus
  9. Annual Performance Bonus

komisen agent unit trust

Unit Trust Consultant adalah salah satu kerjaya freelance. dengan menjana pendapatan daripada perkhidmatan perundingan kewangan yang diberikan kepada pelanggan mereka. Kenaikan mahupun penurunan pelaburan pelanggan bakal memberi kesan kepada pendapatan agen unit trust. Jadi ianya win-win situation untuk pelabur dan juga perunding unit amanah. Ini contoh payslip komisen agent unit trust. Walaupun freelance, part time atau ful time, ada payslip. Jadi mudah untuk digunakan kalau nak buat loan beli rumah.

Namun tiada apa yang datang bergolek jika tiada usaha dari diri sendiri. Apa yang pasti unit trust consultant adalah umpama bekerja untuk bangunkan perniagaan sendiri. Dari awal strategi pelaburan kepada pelanggan adalah penting bagi memastikan pelaburan unit trust mereka memberi keuntugan dalam jangka masa panjang.

Menjadi agen unit trust adalah membantu pelabur mendapat keuntungan dalam jangka masa panjang dan memberi khidmat POWER Pelaburan kepada mereka secara berterusan.

Selain itu, bonus melancong keluar negara adalah satu bonus yang indah untuk agen unit trust. Rewards yang diberikan oleh Public Mutual setiap tahun perlu di rebut. Merehatkan minda dengan menikmati keindahan alam adalah bonus yang terbaik selepas penat bekerja. Segalanya diuruskan dan agen hanya pergi dan balik dengan gembiranya sahaja.

Hidayahwan bonus melancong

Kepada mereka diluar sana yang teringin mendapat 8 jenis pendapatan diatas dan membina passive income, klik di sini untuk sesi “ngopi” bersama HidayahWan

Terima Kasih

HidayahWan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.