Cerita saya bertukar kerjaya dari Perbankan ke Pelaburan

Saya Hazwani salah seorang graduan Ijazah Kewangan dari Universiti Teknologi Mara (UiTM). Mempunyai pengalaman lebih 10 tahun di dalam bidang kewangan dan perbankan Islam di Bank terkemuka di Malaysia. Terlalu banyak pengalaman dalam bidang perbankan membuat saya memilih untuk lebih Menjadi Unit Trust Consultant di Public Mutual secara penuh sejak Julai 2021.

Ye saya daftar sebagai Unit Trust Consultant di Public Mutual pada musim pandemik melanda Malaysia. Sejak bekerja saya mula melabur, orang bank yang terlibat degan pelaburan. Saya tahu banyak bab pelaburan di Malaysia dan mencari pelaburan yang terbaik untuk diri sendiri. Saya bergelar pelabur di Public Mutual sejak tahun 2016. Bila dilihat keuntungan yang saya dapat tanpa perlu faham sepenuhnya, maka saya mula berfikir untuk memberitahu ramai orang tentang pelaburan di Public Mutual ini.

Secara tidak langsung dari sudut lain, industri unit trust akan memberi kepuasan kepada pelabur dan mestilah kejayaan yg manis buat saya. Semasa bekerja, saya dah terbiasa educate pelanggan saya di dalam bidang kewangan khususnya pelaburan. Jadi lebih manis jika saya berkongsi info dengan pelanggan saya secara lebih jelas dan memantau pelaburan pelanggan saya dengan lebih dekat.

Unit Trust adalah platform pelaburan yang patuh shariah dan selamat. Malah ia memberi pulangan yang lebih kepada pelabur. Disamping itu, saya juga perlu senantiasa bersama anak istimewa saya dan kerana itu juga lah saya memilih kerjaya ini kerana ianya mempunyai flexi time dan kita boleh “create our own working time”. Klik sini https://SayaNak2JutaASB.wasap.my/ jika kewangan dan pelaburan awak penting untuk digandakan dan semestinya jika awak perlukan khidmat perundingan dari saya.

Hazwani, Unit Trust Consultant dari Putrajaya

Cerita saya bertukar kerjaya ke Unit Trust Consultant di Public Mutual

Saya Wan Zaimah Binti W. Abdullah atau lebih dikenali sebagai Emma UTC. Saya adalah graduan Ijazah Perakaunan dan pernah bekerja sebagai akauntan di firma perakaunan dan syarikat swasta sebaik tamat pengajian. Selepas itu saya menceburi bidang perbankan sebagai Accounts Service Manager di ibu pejabat RHB Islamic selama hampir 10 tahun. Sekarang saya adalah Unit Trust Consultant di Public Mutual sepenuh masa

Bila ditanya, macam mana boleh bertukar kerjaya. Sewaktu di RHB Islamic, rakan dan kenalan selalu menjadikan saya sebagai rujukan untuk semua soalan berkaitan perancangan kewangan terutamanya berkaitan wang persaraan dan pelaburan. Saya pula berasa gembira memberi khidmat rundingan secara percuma dan seronok apabila mereka maklumkan kekayaan semakin bertambah hasil dari nasihat saya.

Bermula dari situ saya sedar kelebihan dan potensi diri, jadi saya terus daftar sebagai Unit Trust Consultant di Public Mutual. Sejak 2015 saya bergelar seorang Unit Trust Consultant di Public Mutual, saya mula membimbing dan memberi kesedaran pada kenalan dan pada masa yang sama, dapat meningkatkan pendapatan saya. Saya dapati kerjaya sebagai Unit Trust Consultant di Public Mutual sangat menyeronokkan, terjamin dari segi pendapatan dan yang paling penting tiada tekanan kerja.

Setahun selepas menajdikan kerjaya Unit Trust Consultant sebagai part time, tahun 2016 saya berhenti kerja dari Bank dan focus dengan Unit Trust Business sepenuhnya. Selain kerja yang tiada tekanan, apa yang paling saya suka ialah mempunyai masa yang flexible. Saya boleh bercuti bila-bila masa yang saya mahu. Tiada tekanan dari sesiapa. Banyak kali saya sebut tiada tekanan kan. Kerana tekanan kerja di bank ni agak mencabar untuk saya.

Public Mutual adalah Syarikat Pengurusan Unit Amanah terbesar dan paling terkenal di Malaysia. Jadi ia sangat membantu perunding seperti saya. Permulaan kerjaya saya menjadi mudah kerana branding Public Mutual itu hebat di kalangan kita orang Malaysia. Saya tidak perlu memperkenalkan Public Mutual. Pengurusan jugak mengambil berat kebajikan perunding dan memberi kami pelbagai insentif. Yang penting budaya kerja tidak memberi tekanan kepada perunding dan semua bekerja dengan riang.

Pelabur saya gembira dengan pulangan mereka dan saya juga gembira dengan pendapatan pasif saya. Khidmat perundingan saya percuma untuk awak yang nak tahu strategi gandakan kewangan di Public Mutual. Nak uruskan pelaburan sendiri pun boleh, saya kongsi daripada kepada awal kepada awak yang berminat. Klik sini untuk temujanji kita https://eldoniaconsultancy.wasap.my/

Emma UTC dari Kuala Lumpur

Cerita saya pilih unit Trust Consultant sebagai part time

Saya Nor Afiza..berkerja sebagai Bank Officer di salah sebuah bank terkemuka di Malaysia selama hampir 11 tahun. Dari bawah sekarang sudah menjawat jawatan tinggi di bank tersebut. Namun, saya tetap nak jadi Unit Trust Consultant di Public Mutual kerana ia menjadi platform terbaik untuk saya menyampaikan ilmu pelaburan kepada adik beradik dan kawan-kawan.

Bekerja di bank ni, saya hanya menyiapkan kerja harian saya. Segala urusan kerja beres pada waktu kerja yang ditetapkan malah selalunya memang terlebih masa. Dari setahun ke setahun, saya mula perasan saya tidaklah berkongso ilmu pelaburan ni kepada mereka yang memerlukan dengan efektif. Dari situ pada tahun 2018, saya buat keputusan memilih Unit Trust Consultant sebagai kerjaya part time.

Kenapa bidang pelaburan kerana ia dekat dengan perbankan. Minat dalam bidang pelaburan ni dari mula saya belajar di Universiti lagi. Kerana itu saya pilih bidang perbankan di Universiti. Saya nampak bidang ni sangat besar potensinya, kerana tidak ramai yang mengetahui selok belok sepenuhnya untuk diaplikasi kan dalam dunia kewangan kita sendiri. Secara tidak langsung kerjaya part time sebagai Unit Trust Consultant di Public Mutual ini memberi saya pendapatan pasif secara berpanjangan.

Bagaimana ia dilaburkan untuk keuntungan pelabur saya? dan bagaimana kerjaya Unit Trust Consultant Public Mutual ni memberi pendapatan pasif kepada saya? Klik link ni https://nakgemukkantabung.wasap.my/ untuk perbincangan lebih lanjut.

Saya suka untk berkongsi dari A hingga ke Z dengan potensi pelabur saya. Jika awak berkira-kira untuk menjadikan Unit Trust Consultant di Public Mutual sebagai kerjaya part time, saya amat alu-alukan. Klik sini ye

Nor Afiza, Bank Officer di Selangor

Cerita Saya sebagai Unit Trust Consultant Public Mutual

Saya MUHAMMAD SYAFIQ SAFWAN, lebih mesra dengan panggilan Syafiq. Selepas menamatkan pengajian, saya bergelar seorang Juruaudit, dan saya juga bergelar seorang Unit Trust Consultant di Public Mutual. Pelaburan dan Kewangan adalah apa yang saya belajar di universiti, jadi saya memilih kerjaya Unit Trust Consultant untuk membantu diri saya dan juga kawan-kawan diluar sana.

Jika ditanya, kenapa saya memilih Unit Trust Consutant sebagai kerjaya part time sekarang adalag kerana keluarga saya. Selepas berkahwin dan dikurniakan seorang anak pada tahun 2020, saya mula merasa bonding time saya dengan keluarga sangatlah kurang. Komitmen kerjaya sebagai Juruaudit banyak mengambil masa harian saya untuk mengadap kerja je.

Dah tak der masa, tapi pergi pilih Unit Trust Consultant pulak as part time? Ye kerana kerjaya Unit Trust Consultant ni, Semakin lama semakin sikit kerjanya dan semakin banyak income nya. Lelaki suami dan ayah boleh buat apa sahaja untuk keluarga dia kan? Saya punya aim untuk punya kerjaya freelance sebagai Unit Trust Consultant di Public Mutual. Saya mahukan kelebihan urus masa bekerja sendiri, so saya in control dengan hidup saya. Dan of coz untuk mendapat passive income buat jangka masa panjang.

Imu ni kalau tak dikongsi, ianya tidaklah bermanfaat, jadi kerjaya sebagai Unit Trust Consultant ni adalah peluang besar untuk saya berkongsi ilmu kewangan dan pelaburan kepada orang ramai. Setiap orang mesti ada akaun pelaburan untuk masa depan kita kan. Yang paling penting adalah pelaburan patuh shariah. Nak tahu pelaburan mudah dah patuh shariah? Yes we need to discuss klik link to wasap https://syafiqunittrustconsultant.wasap.my/

Syafiq Safwan, Auditor di Wilayah Persekutuan.

Cerita saya jadi Unit Trust Consultant di Public Mutual

Kerap kali saya didatangkan dengan soalan, kenapa ko jadi Unit Trust Consultant di Public Mutual? Apa yang buat hidayahwan pilih jadi Unit Trust Consultant and bertahan selama 12 tahun sebagai unit trust consultant di public mutual?

Bila saya cerita kisah saya, mungkin untuk sesetengah orang itu kamu. Betul jugak kan… jadi kali ni nah saya bawakan cerita dari team saya kenapa mereka pilih kerjaya unit trust consultant public mutual sebagai part time atau full time.

Cerita saya, KAK ROK sebagai Unit Trust Consultant Public Mutual

Ini cerita saya SITI ROKIAH, lebih dikenali sebagai Kak Rok. Sekarang saya menetap di Kuantan Pahang dan masih lagi berkerja di syarikat chemicals di Gebeng. Kak Rok pilih kerjaya Unit Trust Consultant di Public Mutual sebagai part time.

Bila ditanya soalan macam mana boleh terjebak jadi UTC di public Mutual?
Kak Rok terjebak sebagai UTC since 2016. Join as UTC pada mulanya untuk mencari extra income. Dah kerja di bidang IT di syarikat yang gah, kenapa nak ada extra income lagi? Kak Rok pegang kepada kata-kata sifu Kak Rok, jangan bergantung 100% kepada 1 income sahaja. Awalnya Kak Rok tak faham, selepas 3 tahun bekerja YES! Kak Rok memang sangat setuju dengan nasihat sifu Kak Rok.

Dalam mencari extra income ni, Kak Rok mencari kerja yang boleh menambah pendapatan Kak Rok tanpa mengganggu masa dan komitmen kerjaya hakiki Kak Rok. Yes! Kerjaya Unit Trust Consultant di Public Mutual memang mudah dan tidak mengganggu kerjaya hakiki Kak Rok. Kenapa? Kerana serius mudah dan simple kerjanya.

Apa yang saya suka bila jadi UTC di public Mutual?
Secara faktanya selepas Kak Rok join jadi UTC, minat Kak Rok beralih daripada sekadar mencari extra income kepada membantu lebih ramai lagi orang diluar sana tentang pentingnya pelaburan agar mereka dapat menikmati kehidupan yang lebih terjamin dan selesa. Selain itu Kak Rok juga dapat menambahkan pendapatan pasif saya secara UNLIMITED. Seronokkan? apa lagi klik sini, Kak Rok guide you cara buat pendapatan pasif macam Kak Rok https://gettoknowmoreutc.wasap.my/

Kak Rok, Manager Syarikat Chemicals di Pahang