Belajar SEO & copywritting dengan Cik Sue

Hidayahwan belajar seo suraya ali.jpg

6 Sept lepas Hidayah hadirkan diri untuk belajar SEO & Copywritting dengan Cik Sue ( panggilan manja Cik Suraya Ali). Sebelum ni Hidayah ada 3 Blog yang dibina tanpa Ilmu SEO. Sudahnya separuh jalan sahaja bertahan kerana tiada trafic.

Tujuan penulisan.

Sebenarnya Hidayah baru faham blog dan SEO mesti berlari bersama untuk mendapat trafic dan berada di tangga teratas. Tujuan  kita, bila mereka diluar sana membuat carian. Blog kita lah yang dipaparkan diatas sekali. Penulisan menggunakan word yang dicari mestilah tally.

Cara Penulisan.

Penulisan mesti ada tatacara. Tajuk utama, tajuk kecil dan kandungan yang teratur itu penting bagi memastikan apa yang ditulia difahami dengan mudah oleh pembaca.

Selain itu gambar dan perenggan. Demi perenggan juga penting untuk sentiasa mandapat minat pembaca membaca hingga ke akhir penulisan.

Placeholder Image

Google

Google ada adik beradik yang perlu di berkumpul untuk makan bersama barulah hubungan adik beradik tadi akrab. Ya google adWords, google  adSense dan google business adalah 3 beradik yang mesti dihimpunkan bersama. Selain dari itu google indexing adalah satu bab penting yang mesti difahami oleh blogger.

Hidayah dapat banyak ilmu baru semasa belajar SEO & Copywritting dengan Cik Sue . Praktikal penting sebelum ke kelas seterusnya.

Lov

Hidayah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.