Untung ke melabur di PRS?

Kenapa saya perlu melabur di PRS (Private Retirement Scheme) ?

PRS adalah salah satu alternatif kepada simpanan hari tua yang sedia ada. PRS diperkenalkan untuk memberi pintu ke2 kepada rakyat Malaysia khasnya untuk menyimpan dan melaburkan wang hari tua mereka disini.

Diperkenalkan +- 4tahun lepas dan mula mendapat sambutan dengan kempen “tax relief” kepada kita. Tambahan kebanyakan dana PRS memberi pulangan yang baik.

Screenshot 2019-04-05 at 11.29.30 AM

Selain dapat memantau performance pelaburan skim hari tua kita, kita juga dapat melihat report kewangan duit kita dilaburkan disyarikat mana dan berapa keuntungan dari setiap syarikat tersebut.

Wahhh… jadi lepas ni boleh la sembang pasal pelaburan sendiri kan. Tetapi bukanlah kita yag uruskan duit pelaburan kita. Duit pelaburan kita diuruskan oleh mereka yang professional.

Kelebihan lain yang kita dapat selepas menjadi pelabur di PRS adalah, kita mendapat perlindungan TAKAFUL secara PERCUMA untuk duit pelaburan kita. Pelaburan kita juga di jaga oleh “creditor” jadi tak perlulah kita risau duit pelaburan kita hilang.

Apa lagi yang kita mahu? Pakej pelaburan di PRS adalah pakej pelaburan yang lengkap. Berapa % duit kita patut agihkan untuk hari tua kita? Jom baca sini

One thought on “Untung ke melabur di PRS?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.