Kenapa saya pilih jadi Unit Trust Consultant di Public Mutual?

Ada 3 sebab utama yang buat saya pilih jadi Unit Trust Consultant.

1. Career Benefit / Duit Pencen

Sebab utama adalah komisyen Career Benefit yang sangat padu. Career Benefit adalah indirect commission yang unit trust consultant dapat setiap bulan. Senang faham, Career Benefit ni adalah duit pencen kepada Unit Trust Consultant, tapi dapat awal. Ye seawal 7 bulan selepas secara sah bergelar seorang unit trust consultant.

Jadi lepas ni kita dah tahu dah, siapa lagi yang dapat duit pencen Selain pegawai kerajaan? Jawapannya adalah Unit Trust Consultant Public Mutual. Malah pencen Unit Trust Consultant di Public Mutual mantap dan padu sebab duit pencen kami dapat awal dan berlanjutan Sampai bila bila. Bukannya selepas bersara.

Duit Pencen Unit Trust Consultant Public Mutual

Macam mana pengiraan duit pencen ni? Mudah je, Career Benefit dibayar mengikut jumlah pelaburan yang berjaya di bawa masuk oleh seseorang unit trust consultant tersebut. Sejumlah pelaburan inilah dipanggil Asset Under Management. Setiap Unit Trust Consultant berusaha sebaik mungkin mengumpul Asset Under Management masing-masing. Kerana jumlah pencen kami bergantung kepada Jumlah Asset Under Management kami.

2. Direct Commission / Potensi Pendapatan tanpa Had.

Unit Trust Consultant freelance business untuk dijalankan secara full time atau part time. Kami tiada basic salary, sebaliknya Potensi pendapatan kami tiada had. Komisen setiap 2 minggu ini akan terus dibayar.

Pengiraan untuk Direct Commission ini pula seperti table di bawah

Potensi Pendapatan Unit Trust Consultant

3. Training / Kelas yang berterusan

Kenapa training? Sebab saya bermula dengan zero dan ramai yang berminat untuk mula kan business freelance Unit Trust Consultant ni tetapi tak tahu apa langsung tentang pelaburan. Ada yang tahu pun tapi bila dah belajar eh lain rupanya. Klik sini untuk sesi bersemuka online atau face to face https://bloghidayah.wasap.my/

Training yang di sediakan oleh pihak Public Mutual sangat berguna untuk sesiapa sahaja yang zero, belajar tahu dan boleh mula business. Training yang di sediakan adalah training yang berterusan dari mula hinggalah training untuk me jadi leader yang hebat.

Training atau kelas merangkumi

1. Product Knowledge

2 Sales Skill

3. Leadership

4. Investment Update

Apa yang lebih mantap, ke semua kelas adalah percuma. Jika ada bayaran, ia sangat minimal. Benefit yang unit trust consultant di public mutual dapat ni bukan kaleng-kaleng.

Tak perlu buang masa klik sini untuk temujanji kita https://bloghidayah.wasap.my/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.