Cara Melabur di Unit Trust

Ramai yang nak melabur tetapi tidak mempunyai modal yang besar. Nak melabur ni perlu ada modal besar je. OH NO!! dengan modal kecil pun boleh melabur di unit trust ye.

Macam mana caranya nak melabur di unit trust/unit amanah ni? Saya nak melabur tetapi saya tak faham apa itu pelaburan unit trust? Tak apa baca sini.

Melabur di unit trust ni tidak memerlukan kita ada modal yang besar. Dengan hanya RM100 sahaja kita dah boleh mula melabur. Dan melaburlah secara konsisten setiap bulan sampai tercapai matlamat pelaburan kita.

Langkah demi langkah melabur di unit amanah:

  1. Buka akaun dengan unit amanah contoh di public mutual boleh tengok video di youtube https://www.youtube.com/watch?v=f2Lct28vaYY
  2. Code Agent Unit Amanah : 10650620 Nama: Wan Hidayah Binti Wan Ismail atau klik sini untuk pertanyaan lanjut https://nakmulamelabur.wasap.my
  3. Selesai daftarkan diri, agent akan mengaktifkan akaun pelabur dengan memberikan SA no.
  4. Pelabur perlu login di http://www.publicmutualonline.com.my untuk mengaktifkan SA no tadi.
  5. Selepas SA no diaktifkan (proses dari daftar hingga ke sini cuma ambil masa dalam 20-30 minit sahaja bergantung kepada kelajuan internet anda.) pelabur dah pun boleh mula melabur di fund terpilih.(sila tanya agent nama fund)
  6. Kemudian, pelabur boleh aktifkan auto debit pula. Kemudahan auto debit secara online menyenangkan pelabur. Tidak perlu pergi ke bank lagi dah. Cara aktifkan auto debit pun mudah je.
  7. Agent akan confirmkan pelaburan masuk dalam sistem dan guide cara tengok investment report.
  8. Selesai.

Cara melabur di unit amanah ni mudahje kan. Semoga bermanfaat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.