Kenapa Saffa Hasan pilih kerjaya Unit Trust Consultant

Saffa Hasan memulakan kerjaya sebagai Unit Trust Consultant secara separuh masa (part-time) pada tahun 2017. Sebab beliau memulakan kerjaya ini adalah untuk mendapatkan extra income. Tercari cari sesuatu yang bukan sekadar kerja part time. Kerana kerja kalau dah tak buat, income pun dah tak ada. Saffa Hasan mencari sesuatu yang memberi pulangan berbaloi dalam tempoh waktu yang panjang. Kerjaya Unit Trust Consultant ni menarik minat Saffa Hasan kerana:

1. Modal sangat minimal untuk mula

2. Tiada stok yang perlu dipegang

3. Business yang tidak menganggu pekerjaan hakiki

4. Hanya 30minit masa diperuntukkan tidak melibatkan masa yang lama sehingga terganggu masa dengan keluarga.

5. Business yang boleh dilakukan dimana-mana. On the Go gitew

6. Pendapatan yang berbaloi dengan apa yang diusahakan dari awal. Every single ringgit count.

Saffa Hasan

Unit Trust Consultant adalah jawapan yang tepat untuk keperluan Saffa Hasan. Hanya perlu belajar sesuatu yang baru dan ianya sangat berkait rapat dengan keperluan kehidupan sendiri iaitu cara menguruskan kewangan yang betul. Hanya mengeluarkan sedikit modal dan lulus ujian daripada Federation of Investment Managers Malaysia, Saffa Hasan sudah boleh menjadi seorang Unit Trust Consultant.

1. Modal sangat minimal untuk mula

Dengan hanya berbekalkan bayaran untuk cute exam sebanyak RM250 sahaja, Saffa Hasan sudah berjaya mengandakan income lebih dari 10kali

2. Tiada stok yang perlu dipegang

Ye sebagai Unit Trust Consultant, tiada stok produk. Tugas seorang Unit Trust Consultant adalah untuk Consult prospect pelabur untuk mula melabur dan grow old dengan pelabur mereka. Sit down minum coffee sambil menunjukkan strategy pelaburan yang terbukti berkesan dan bagaimana seorang consultant boleh bekerjasama dengan pelabur agar pelabur mencapai objektif pelaburan mereka.

3. Business yang tidak menganggu pekerjaan hakiki

Saffa Hasan mula berkongsi strategi pelaburan pada waktu rehat tengahari, selepas waktu kerja sebelah malam ataupun pada hari minggu. Hanya 30minit masa diperuntukan secara bersemuka ataupun online. Sangat mudah dan tidak menganggu waktu kerja hakiki. Nak tahu https://linktr.ee/saffahasan klik sini ye.

4. Tidak melibatkan masa yang lama sehingga terganggu masa dengan keluarga.

Kerjaya Unit Trust Consultant tidak memerlulan Saffa Hasan pergi bekerja selepas waktu kerja hakiki. Tiada clock in clock out untuk mendapat extra income. Hujung minggu waktu untuk keluarga juga tidak diganggu. Kadang ambil masa untuk berjumpa kenalan dengan keluarga sekali. Sambil makan boleh cerita hal pelaburan, kan lebih baik dari membawang kan.

5. Business yang boleh dilakukan dimana-mana. On the Go gitew.

Dengan adanya website dan juga app dari pihak syarikat, business Unit Trust ini jadi sangat mudah. Apa yang perlu diakses ada di hphone sahaja. Ye tidak perlu bawa laptop. Dalam train menuju ke tempat kerja pun boleh guide investor untuk melabur secara online. On the Go kan. Nak tahu https://linktr.ee/saffahasan klik sini ye

6. Pendapatan yang berbaloi dengan apa yang diusahakan dari awal. Every single ringgit count.

Ini faktor yang paling best kenapa Saffa Hasan pilih kerjaya sebagai Unit Trust Consultant. Ada komisen yang dibayar setiap 2 minggu sekali dan juga duit pencen awal yang semakin banyak.

Bertukar dari Part Time kepada Full Time Consultant

2023 Saffa Hasan mengambil keputusan untuk bertukar dari Part Time kepada Full Time Unit Trust Consultant kerana passion dalam pelaburan patuh shariah, kerana menjalankan tanggungjawab sesama manusia untuk berkongsi ilmu pelaburan dengan lebih meluas. Nak tahu https://linktr.ee/saffahasan klik sini ye

“Ini tanda saya komited dengan apa yang saya minat, ia memberi manfaat buat pelabur dan bakal pelabur saya. #makinlamabuatmakinmudah #incomemakinbanyak” Saffa Hasan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.