Cerita saya bertukar kerjaya dari Perbankan ke Pelaburan

Saya Hazwani salah seorang graduan Ijazah Kewangan dari Universiti Teknologi Mara (UiTM). Mempunyai pengalaman lebih 10 tahun di dalam bidang kewangan dan perbankan Islam di Bank terkemuka di Malaysia. Terlalu banyak pengalaman dalam bidang perbankan membuat saya memilih untuk lebih Menjadi Unit Trust Consultant di Public Mutual secara penuh sejak Julai 2021.

Ye saya daftar sebagai Unit Trust Consultant di Public Mutual pada musim pandemik melanda Malaysia. Sejak bekerja saya mula melabur, orang bank yang terlibat degan pelaburan. Saya tahu banyak bab pelaburan di Malaysia dan mencari pelaburan yang terbaik untuk diri sendiri. Saya bergelar pelabur di Public Mutual sejak tahun 2016. Bila dilihat keuntungan yang saya dapat tanpa perlu faham sepenuhnya, maka saya mula berfikir untuk memberitahu ramai orang tentang pelaburan di Public Mutual ini.

Secara tidak langsung dari sudut lain, industri unit trust akan memberi kepuasan kepada pelabur dan mestilah kejayaan yg manis buat saya. Semasa bekerja, saya dah terbiasa educate pelanggan saya di dalam bidang kewangan khususnya pelaburan. Jadi lebih manis jika saya berkongsi info dengan pelanggan saya secara lebih jelas dan memantau pelaburan pelanggan saya dengan lebih dekat.

Unit Trust adalah platform pelaburan yang patuh shariah dan selamat. Malah ia memberi pulangan yang lebih kepada pelabur. Disamping itu, saya juga perlu senantiasa bersama anak istimewa saya dan kerana itu juga lah saya memilih kerjaya ini kerana ianya mempunyai flexi time dan kita boleh “create our own working time”. Klik sini https://SayaNak2JutaASB.wasap.my/ jika kewangan dan pelaburan awak penting untuk digandakan dan semestinya jika awak perlukan khidmat perundingan dari saya.

Hazwani, Unit Trust Consultant dari Putrajaya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.