Cerita Saya sebagai Unit Trust Consultant Public Mutual

Saya MUHAMMAD SYAFIQ SAFWAN, lebih mesra dengan panggilan Syafiq. Selepas menamatkan pengajian, saya bergelar seorang Juruaudit, dan saya juga bergelar seorang Unit Trust Consultant di Public Mutual. Pelaburan dan Kewangan adalah apa yang saya belajar di universiti, jadi saya memilih kerjaya Unit Trust Consultant untuk membantu diri saya dan juga kawan-kawan diluar sana.

Jika ditanya, kenapa saya memilih Unit Trust Consutant sebagai kerjaya part time sekarang adalag kerana keluarga saya. Selepas berkahwin dan dikurniakan seorang anak pada tahun 2020, saya mula merasa bonding time saya dengan keluarga sangatlah kurang. Komitmen kerjaya sebagai Juruaudit banyak mengambil masa harian saya untuk mengadap kerja je.

Dah tak der masa, tapi pergi pilih Unit Trust Consultant pulak as part time? Ye kerana kerjaya Unit Trust Consultant ni, Semakin lama semakin sikit kerjanya dan semakin banyak income nya. Lelaki suami dan ayah boleh buat apa sahaja untuk keluarga dia kan? Saya punya aim untuk punya kerjaya freelance sebagai Unit Trust Consultant di Public Mutual. Saya mahukan kelebihan urus masa bekerja sendiri, so saya in control dengan hidup saya. Dan of coz untuk mendapat passive income buat jangka masa panjang.

Imu ni kalau tak dikongsi, ianya tidaklah bermanfaat, jadi kerjaya sebagai Unit Trust Consultant ni adalah peluang besar untuk saya berkongsi ilmu kewangan dan pelaburan kepada orang ramai. Setiap orang mesti ada akaun pelaburan untuk masa depan kita kan. Yang paling penting adalah pelaburan patuh shariah. Nak tahu pelaburan mudah dah patuh shariah? Yes we need to discuss klik link to wasap https://syafiqunittrustconsultant.wasap.my/

Syafiq Safwan, Auditor di Wilayah Persekutuan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.