Cara Mula Melabur Unit Trust

Cara Mula Melabur Unit Trust ni mudahje. Sekarang semua boleh dibuat secara online tau. Saya nasihatkan gunalah browser google chrome untuk capaian yang membantu sepanjang proses Mula Melabur Unit Trust lebih lancar.

HidayahWan terangkan langkah demi langkah ye

  1. Klik http://www.publicmutual.com.my pilih Register dan New Investor
  2. Klik “Click to Enroll Online”
  3. Masukkan NRIC dan no HPhone kemudian ikut je langkah yang diterangkan di website public mutual tu atau klik je terus link ni https://www.publicmutualonline.com.my/PMOEnrolment/Pmb_Enrol_va.aspx

Semasa proses daftar, ada bahagian yang perlu upload gambar IC depan dan belakang, kemudian gambar selfie sambil pegang IC, Yang nak fokus adalah gambar IC ye.

Senangkan untuk mula pelaburan unit trust public mutual ni. Seterusnya isikan data diri kedalam website public mutual ni.

Nak rujuk video cara daftar pelaburan unit trust ni klik sini https://www.youtube.com/watch?v=RJKTwxHuWuE. Dah selesai daftar, sila download Registration’s Slip dan wasap kepada saya untuk proses seterusnya.

Dah mesti tertanya soalan ni kan?

Soalan: Cara mula pelaburan unit trust ni kene buat sendiri ke semua?

Jawapan: Tidak juga walau kebanyakannya boleh dilakukan sendiri. Nak tanya soalan atau nak minta bantuan untuk daftarkan secara online boleh klik sini https://nakmulamelabur.wasap.my.

Banyak bahagian strategi pelaburan yang perlu saya uruskan buat pelabur-pelabur saya. Kita boleh berbincang secara bersemuka atau melalui zoom untuk tempoh PKP dan juga pelabur saya yang jauh.

Ye, pelabur saya ada di serata Malaysia, sekarang ni mudah dengan teknologi yang ada. Saya dapat bantu ramai pelabur diluar sana.

Cara mula melabur unit trust

Perlukan bantuan saya, sila klik link ni ye https://nakmulamelabur.wasap.my

Seterusnya, tunggu email dari public mutual ye, then yes dah boleh login di website public mutual online.

Nak mula melabur unit trust? nak mula dengan berapa RM? Macam mana nak tahu macam macam benda lagi? Pendek kata perlukan khidmat nasihat dari consultant? klik sini ye https://nakmulamelabur.wasap.my

Membina portfolio Jutaan ringgit bermula dengan langkah pertama iaitu daftar sebagai pelabur dahulu.

Inilah dia rupa http://www.publicmutualonline.com.my. Web yang mudah difahami dan mesra pengguna macam http://www.hidayahwan.com kan. Nak tahu apa yang perlu di lihat, bahagian mana yang perlu pelabur faham di web ni semua saya bantu. Semuanya mudah je. Dah habis baca? Dah daftar? Dah wasap saya ye?

Ok, Selamat Melabur

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.