Cara Melabur Unit Trust guna MobileApp

Macam mana cara nak melabur di unit trust secara online ye? Apa step yang saya kene buat? Sekarang ada online platform atau boleh juga guna mobile app Pocket-PMO namanya. Boleh download dari Apple Store atau Play Store.

Dan Ikut step ni satu per satu.

  1. Klik link ni untuk HidayahWan daftarkan nama dan no ic https://nakmulamelabur.wasap.my
  2. Open http://www.publicmutual.com.my dan ikut step dari Enroll Now.
  3. Login dari mobile app untuk melabur unit trust
Cara Melabur Unit Amanah

4. Klik Open Account dan taip nama fund. Macam mana nak tahu fund mana sesuai dengan objektif pelaburan saya? Tanya HidayahWan dan berbincanglah. Saya akan bagi free consultation. Jangan ikut cakap orang dengan kata fund ni bagus atau pun tidak, selagi tidak berbincang dan melihat sendiri prospektif fund tersebut sebelum melabur di unit trust.

5. Kemudian masukkan sejumlah wang yang nak dilaburkan, jangan lupa untuk pilih nama unit trust consultant ye. Barulah pelaburan tu, boleh dipantau oleh HidayahWan. Ini baru pelaburan unit trust secara online.

6. Seterusnya part penting, cek data yang dimasukkan dan dipilih adalah betul, bahagian ni boleh diedit lagi ye sebelum proceed ke part seterusnya untuk melabur di unit trust online

7. Seterusnya klik FPX untuk pilih banking online bank dan tik ke 3 kotak untuk I confirm.

8. Selepas selesai di banking online, lihat di status mesti SUCCESS. Yes dah berjaya buka akaun pelaburan unit trust online dengan HidayahWan. Tahniah!

Saya ada soalan nak tanya HidayahWan? klik je sini https://nakmulamelabur.wasap.my

Cara melabur unit trust online ni mudah je. Semoga bermanfaat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.